top of page

Els tests físics a pre-temporada 26-1-13

Quan estem planificant la nostra pre-temporada sigui l'esport que sigui, sempre ens ve al cap el poder realitzar algun test, que sigui indicador de quin és l'estat de forma dels nostres jugadors en període de temps on apliquem el test. Realment, un test físic, simplement té la finalitat de saber si la nostra manera de treballar, ens està portant als resultats que nosaltres esperem, i també, com he dit abans, determinar si els jugadors està en el punt de forma que jo espero. El que hem de tindre en compte, és que en funció dels microcicles que apliquem i els objectius de treball que desenvolupem durant aquests microcicles, realitzaré un o altre tipus de test. 

 

Concretar en la pre-temporada abans de res, quin tipus de microcicles utilitzaré i quins objectius perseguiré, determinarà, el què avaluaré, i quan ho faré. També és determinant, el fet de triar els objectius correctes, de cara a preparar als nostres jugadors per estar al màxim nivell, de cara al moment de la temporada competitiva, que jo consideri, i en relació a l'esport en qüestió i les seves característiques. 

 

Així, podem introduir en una pre-temporada que per exemple duri entre 6-7 setmanes, uns tests de caire més general i d'avaluació de les capacitats físiques generals (força màxima, força resistència, potència aeròbica,..), un cop ja hem introduït una mica aquest tipus d'objectius, després de la primera setmana d'entrenaments, i un cop finalitzada la primera fase d'aquesta pre-temporada (normalment quan ja portem al voltant de 3 setmanes). I uns tests, on s’avaluïn els objectius més específics de l'esport en qüestió (més relacionats amb la força explosiva, resistència anaeròbica,..), que també podem introduir al començar aquesta fase on ja treballem objectius relacionats amb tasques dirigides i especials, i extreure'n conclusions quan tornem a passar els tests, un cop estem apunt de finalitzar aquesta fase final de pre-temporada. 

Planificar en relació al tipus de competició també és important. Aquí he presentat un exemple per esports que normalment treballen amb aquests períodes de temps per a la preparació de la temporada, sense tindre en compte el treball previ que es pugui fer abans de començar-la, ni el nivell que té l'esportista (cosa que podria variar els tipus d'objectius que plantegem, i les adaptacions en el temps que pugui fer l'esportista a determinats objectius, que podrien resultar més ràpides en esportistes amb una base sòlida, o més lentes amb esportistes de base o poc acondicionament).

 

Tanmateix, és extrapolable a esports que tenen un altre caire competitiu, no tenint una regularitat setmanal en la competició. Simplement, els períodes de treball es podrien allargar, però mantenint l'estructura i la relació dels microcicles de coherència entre ells, aspecte bàsic, independentment del temps que es dediqui a cadascun d'ells.

Segueix-me a:
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
Clubs on he treballat:
Contacte:

Your details were sent successfully!

bottom of page